Франция призовава за разследване на смъртта на 32-годишния френския журналист Фредерик

...
Франция призовава за разследване на смъртта на 32-годишния френския журналист Фредерик
Коментари Харесай

Франция поиска разследване за смъртта на журналиста

Франция приканва за следствие на смъртта на 32-годишния френския публицист Фредерик Льоклер-Емхоф, който беше погубен по време на репортаж за войната в Украйна, заяви Fox News.

" Франция изисква следствие да се организира допустимо най-скоро и при бистрота по отношение на събитията на тази драма ", сподели в изказване външният министър Катрин Колона.

Колона, която беше в Украйна в понеделник, каза, че е разговаряла с губернатора на Луганск и е помолила украинския президент Володимир Зеленски за следствие.

Репортерът на BFM TV беше погубен, до момента в който отразява украинска евакуационна интервенция, съгласно френската новинарска телевизия, за която е работил.

Това е станало близо до Северодонецк, основен град в района на Донбас, който е яростно оспорван от съветски и украински сили. Работил е шест години за френския ефирен канал.

Усилията за евакуация на цивилни в Луганска област в Източна Украйна са били прекратени в понеделник, откакто брониран превоз беше ударен от шрапнел от съветски снаряд, при което почина френски публицист, сподели регионалният шеф Сергей Гайдай, представен от Ройтерс

Гайдай написа в приложението " Телеграм ", че шрапнелът е пробил бронята на транспортното средство, убивайки упълномощения френски публицист, пътуващ вътре. Заедно с журналиста е пътувал и украински служител на реда, само че той се е избавил с помощта на каската си

Според Зеленски Льоклер-Емхоф е 32-ият погубен публицист от началото на войната на 24 февруари.

В своето вечерно видео послание Зеленски поднесе своите " откровени съболезнования на сътрудниците и фамилията на Фредерик ".

Френският президент Еманюел Макрон написа в " Туитър ", че журналистът е бил в Украйна, за да " покаже действителността на войната ".

  " На тези, които извършват тази сложна задача за информиране в театрите на интервенциите, бих желал да потвърдя безусловната поддръжка на Франция. ", сподели Макрон. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР